Automobilia.ro
CES

OLDTIMER BEOGRAD 2011

In urma cu circa doua saptamani am primit din partea dlui Nebojsa Djordjevic, presedintele Asociatiei Istoriografilor Auto din Serbia invitatia de a participa sambata 9 aprilie 2011 la  expozitia OLDTIMER BEOGRAD. Fiind retinut in capitala de organizarea primei editii RETROMOTOR am amanat participarea si revederea cu confratii sarbi pentru 2012. Din fericire dl. drd. ec. Vlad Capotescu, reprezentantul RETROMOBIL CLUB ROMANIA in judetul Timis, a raspuns prezent invitatiei, participand la expozitie cu automobilul sau istoric Ford Mercury Monarch Ghia 5.0, V8 Automatic (1979). Dl. Capotescu, a relatat pentru automobilia.ro :  “Primirea a fost deosebita.  Am multumit in interviul acordat televiziunii nationale din Serbia pentru invitatie si ospitalitate si am transmis invitatia de a ne revedea in toamna acestui an la Timisoara primind confirmari din partea a doua cluburi din Belgrad si Novi Sad. La expozitie au participat peste 160 de vehicule istorice din Serbia, Romania, Bosnia, Croatia, Italia, Ungaria si Bulgaria. Vremea a fost foarte buna. Am plecat din Timisoara la orele 6 dimineata iar la Belgrad am ajuns la 9.30 (8.30 ora locala). La intoarcere vamesii romani ne-au retinut sa-si faca poze cu ... masina. Consumul mediu de carburant a fost de 12 litri/100 km. Participantii au continuat sa vina pana in jurul orelor 12, cand piata din fata Universitatii Politehnice de Transport s-a umplut de masini. La orele 15 a avut loc o conferinta in aula universitatii pe tema istoriei automobilului in Serbia, s-a prezentat evolutia camionului FAP si a autovehicului Zastava, colaborarea din anii ‘30 in domeniul automobilistic intre tarile Micii Intelegeri: Romania, Cehoslovacia si Yugoslavia, precum si istoria Mercedes-Benz in Yugoslavia, firma care a fost principalul sponsor al evenimentului. La ora 16 am plecat in coloana insotita de politie spre centrul istoric unde am parcat in fata Parlamentului. La ora 17 am vizitat un muzeul privat al automobilului din Belgrad. In aceasta aventura am fost insotit de familie,  tatal meu, ing.Mircea Capotescu si cumnatul meu ing.Igor Costru”. 

In speranta ca acesta a fost doar primul pas pe drumul intaririi relatiilor cu pasionatii si cluburuile din tarile vecine, permiteti-mi in numele cititorilor automobilia.ro sa transmit felicitari dlui Capotescu pentru participare si sa-i urez mult success in organizarea evenimentelor care vor fi gazduite in acest an de Timisoara.
 
Foto : Vlad Capotescu 

Galerie foto

 


Galerie foto

Bursa colectionarilor


Despre companie Servicii oferite Prezentari Evenimente Istorie Muzee Restaurare Colectii si colectionari Motorsport istoric Personalitati Concursuri Arhiva online Galerie foto Bursa colectionarilor Utile